Direktlänk till inlägg 20 februari 2007

Hunddagboken 20 februari 2007

Av La Famiglia - 20 februari 2007 23:18

Förutom att jag lämnade hunden på dagis i morse har jag inte sett mycket av henne. Jag kom hem för en liten stund sedan, och då sov i stort sett alla. Men Ia vaknade till och verkade väldigt glad att jag kom hem. Det är sånt man ska ha hund till. När man är ute för länge på kvällarna och det enda man kan vänta sig när man kommer hem är "varför kom du inte hem tidigare?", så ska man ha hund som blir jätteglad när man kommer.Jag minns för väldigt många år sedan då Skansen skulle sälja sina elefanter. Det var ju en hel del skriverier om det i tidningarna då. Jag minns ett reportage om elefanterna och elefantskötaren. Han som var ansvarig för elefanterna berättade hur sorgligt det var att de skulle säljas. Ibland brukade han sova hos elefanterna i stället för att sova hemma i sin säng. Meningen var nog att det skulle låta lite konstigt, och det tyckte jag att det gjorde också. Men nu när man har en gosehund hemma har jag inte alls svårt att förstå hur man kan känna sådan kärlek till sina djur så man vill sova hos dem. Ibland när Ia gått och somnat i soffan på kvällen brukar jag lägga mig hos henne en stund och mysa innan jag flyttar henne till hennes sovhage. Så förmodligen är jag lika konstig som elefantskötaren. Men det är smällar man får ta.

 
 
Karin-p

Karin-p

21 februari 2007 06:39

... och ju längre man varit borta desto gladare blir de!! Fast våra doggs kan få glädjefnatt om man bara varit ute med soppåsen.
Här är det hundar som sover hos människorna. Jag har gammhunden i knävecken och Basta, henne delar jag kudde med,(fast hon sover, snarkande, ofta på husses kudde med nosen i hans öra).
En annan sak, varför har jag så svårt att kunna skriva kommentarer här. För varje bokstav som jag skriver in av koden så hänger sig datorn. Ctrl+alt+del+avsluta process så kan jag skriva en åt gången hi hi hi och si då funka det!! (Prova att skriva på jobbet igår och där var det inga problem). Så SBT var inte problemet denna gång, ny dator kanske vore en lösning.
Nosgos till Ia.
Ha det!! Karin

http://smekajsa.tradgardsblogg.se

 
Hannah

Hannah

21 februari 2007 07:30

Det är väl inge konstigt att gosa med djur,vad ska man med dom till annars? varje kväll när tristan och jag går och lägger oss kommer han upp i sängen och gosar ett litet tag, sedan hoppar han ned på golvet och sover. På morgonen lägger vi oss i soffan och gosar några minuter innan dagen kör igång.

http://takycard.blogg.se

 
Ingen bild

La famiglia

21 februari 2007 09:09

Karin, jag tror inte det är varken dator eller hastighet på uppkopplingen till internet som är problemet med spamkoden. Jag tror det är annat fel. Jag har ibland det problemet, både på jobbet och hemma.

Vad gäller hundar i sängar gäller följade hos oss: INGA HUNDAR I SOVRUM ELLER SÄNG. Detta var ett svårt beslut att fatta, men taget med följande bakgrund. Innan vi skaffade hund lät jag allergitesta mig för säkerhets skull eftersom allergi finns i familjen i övrigt. Det befanns då att jag mycket väl tål både hund och katt, men inte t ex gråbo och kvalster. Eftersom jag ändå har någon form av överkänslighet rekommenderade alleriläkaren mig att inte ha hund i säng eller sovrum i preventivt syfte. Därför är det så. Annars skulle jag gärna ha hund i sängen.

Att man ska ha hund att gosa med misstänkte jag, men eftersom jag aldrig haft hund, eller annat husdjur heller för den delen, visste jag inte att känslan var så stark. Men nu vet jag. Fan att det tog över 40 år att upptäcka det. ( I och för sig, de 20 första åren bodde jag hemma och hade inget inflytande i hundanskaffningsfrågorna (huvudsakligen beroende på tidigare nämnda allergi).) Men ändå.

 
Dan

Dan

17 januari 2009 00:17

Det var jag som brukade sova över hos elefanterna, och i början var det kanske mest för att det var spännande, men visst, efter ett tag märkte jag också hur det fördjupade kontakten. Vilket underlättade jobbet om dagarna.

http://www.elephant.se

 
La famiglia

La famiglia

27 januari 2009 23:30

Dan, detta är ju helt sanslöst. Att du skulle hitta till min enkla blogg, där jag, utan att veta om det, skrivit om dig. Vilken tur att jag inte skrev något dumt. Tack så väldigt mycket för kommentaren.

http://hundblues.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av La Famiglia - 6 juni 2008 17:58

I någon slags miljömedvetenhetsanda talas det alltmer om hur fel det är att transportera mineralvatten långa sträckor när vi har så gott kranvatten i Sverige. Vi som älskar ramlösa, loka, etc framställs allmer som riktiga miljöbovar. Och i en förläng...

Av La Famiglia - 2 april 2008 22:46

I går på första april hade denna avdankade blogg 700 besökare. Det är ju inte vettigt....

Av La Famiglia - 4 mars 2008 23:13

Men hallå asså. Det senaste inlägget på denna blogg skrev jag sista december förra året, och sedan dess har jag en ny blogg.  Men vad kommer det sig att denna blogg fortfarande har en jävla massa besökare? Bloggen ligger ju idag för tusan på 14 plats...

Av La Famiglia - 31 december 2007 23:59

Som sagt, från och med nu flyttar jag till annan adress. http://hundblues.blogspot.com   Ni är välkomna dit om ni vill föjla mig under 2008 (och kanske även längre)   ...

Av La Famiglia - 31 december 2007 23:58

Nyårsafton, årets sista och mest spännande dag för alla hundägare. (Det är väl i och för sig årets sista dag för rätt många människor.) Dagen började med en tvåtimmarspromenad på golfbanan, och nog fan var det folk ute och spelade golf idag också. De...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards